About

Hoi, ik ben Rikki Hendriks. Ik woon in het Noord-Hollandse Schagen en studeer Journalistiek in Utrecht. In dit blog schrijf ik over mijn hobby: eten. En koken ook.

Ik was zeven jaar oud toen ik er tijdens een barbeque achterkwam wat er écht in vlees zit. Ik heb hierna zeven jaar lang, tot mijn puberende jaren zich aandeden en de frikadellen bij de febo in de aanbieding waren, geen vlees meer gegeten. Mijn puberende jaren heb ik inmiddels achter mij gelaten en woon sinds kort op mezelf samen met Marijn. Opeens moet ik elke dag zelf koken. Dat valt een beetje tegen. Ergens ben ik weer het zeven-jarige meisje dat niet weet wat ze eet.

Steeds meer verwonder ik me over het eetgedrag van mensen. Haast en gemak domineert en de producenten van “pre-fabs” spelen hier handig op in. Het is niet moeilijk om aan overgewicht te komen. Een derde van onze bevolking bewijst dat. Ons voedsel is gecompliceerd geworden en mensen weten niet meer wat ze eten. Voor de mensen die dat wel een beetje willen weten en die niet elke dag aardappels met groenten en een vleesje eten, schrijf ik dit blog. Oh, en ik eet ook nog graag een patatje met mayonaise op zijn tijd hoor.

One thought on “About

  1. Renate schreef:

    …en een kaassoufflé 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: