Wecken is back

Vroeger weckte men heel vaak. Tegenwoordig zien we dit weer terug. Zo geeft Yvette van Boven in haar boek ‘Home Made‘ een uitgebreide beschrijving van hoe te wecken en kon je twee geleden een cursus wecken volgen op het Food Film Festival. Helemaal weer in dus, dat wecken.

Groente en fruit van het seizoen is meestal goedkoop en veel lekkerder. Wil je groenten of fruit van het seizoen het hele jaar door eten? Dan is dit een goede oplossing. Groente en fruit die uit de buurt komen van het seizoen is ook beter omdat het scheelt in transport

Wecken is eigenlijk heel simpel. Je hebt alleen een weckpot nodig, zo één met een rubberen rand. Je gooit er groenten in en kruiden naar smaak. Zorg dat de groenten gekookt is. Doe het in een de weckpot en vul het met water. Kook een grote pan water en doe de potten daarin. Laat het een klein uurtje doorkoken. Door het weckproces gaan de stofjes die het eten bederven dood. Door de pot te koken trekt deze vacuüm. Yvette van Boven geeft in haar boek een lekker voorbeeld met bloemkool, ui, mosterdzaad, kerrie, zout en peper. Kijk ook even op deze site voor meer ideeën en preciezere uitleg.

Wecken? Dit is nu in het seizoen:

  • Groenten: Andijvie, boerenkool, broccoli, champignons, koolrabi, kropsla, postelein, prei, raapsteel, radijs, rode bietjes, spinazie, tuinkers, witlof
  • Fruit: Ananas, appel, avocado, banaan, citroen, grapefruit, sinaasappel

Image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: