Zout minderen doe je zo

Veel mensen weten niet hoeveel zout er in ons eten zit. Een béétje minderen met zout is makkelijker dan je denkt. Vorige week postte ik over Schippers die een halt aan het hoge zout- en vetgehalte in producten wilt toezeggen. In de tussentijd kunnen we er zelf op letten. Makkelijk gezegd en eigenlijk ook bijna net zo makkelijk gedaan.

Als je zout in je eten vermindert zal alles in begin wat flauw smaken. Maar je smaakpapillen veranderen elke 7 tot 10 dagen dus hier raak je snel aan gewend. Hier zijn mijn tips om zout in je eten te verminderen. Heb jij nog tips? Ik verzamel ze, zet ze op een rijtje en maak er een nieuwe blogpost van!

Vermijd Cup-a-soup!

Tegelijkertijd ook een perfect schoolvoorbeeld waarom je nooit klakkeloos op het ‘kies bewust’ logo kan afgaan. Een gemiddeld kopje cup-a-soup bevat 1,7 gram zout en voor de rest niets van gezonde ingrediënten. Dit geldt overigens voor veel kant en klare soep.

Brood

In brood zit eigenlijk veel meer zout dan zou moeten. In onderzoek is gebleken dat wij een beetje minder zout in brood niet eens proeven. Zelf brood bakken is natuurlijk een optie, maar is wel meer werk. Het is jammer dat je in de schappen van de gemiddelde supermarkt niet meteen kan zien in welk brood minder zout zit. Maar als je een beetje zoekt, merk je dat er wel verschil in zit.

Lays light

Ik ben gek op chips en zou ook nooit zonder kunnen Met deze balsamico chips light van lays ben ik ook heel blij. Er zit 25% minder zout in dan normale chips, en 35% minder vet!

Share your wisdom!

Stuur mij jouw tips om je dagelijkse zoutinname te verminderen en ik zet alles op een rijtje voor een volgende blogpost. Mijn gegevens vind je bij contact!

Image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: