Chocola is gezond

Ik houd van chocola. Ja oké, ik hoor waarschijnlijk bij de 99,999 % van de vrouwelijke wereldbevolking die van chocola houdt. Maar toch. Helaas voor mij bestaan er gezondere dingen dan een chocoladefondue-party. Maar ik heb de oplossing gevonden.

In onbewerkte cacao zitten heel veel goede stoffen. Zoals anti-oxidanten, magnesium en verliefdheidstofjes. Vooral magnesium is erg belangrijk. Veel mensen krijgen hier niet genoeg van binnen. Jammer, want dit kan leiden tot slapeloosheid, moeheid en stress.  Helaas is de chocola die wij in de winkel kopen ongezond. De cacaobonen zijn verhit tot boven de 100 graden, waardoor alle goede stoffen verdwijnen. Bovendien zit het vol met suiker.

Rauwe cacao is heel anders dan de chocola die je in de winkels koopt. ‘Rauw’ betekent alles dat niet verhit is boven de 42 graden. De goede stoffen die van nature in de cacao zitten blijven dus bewaard. Echter is niet iedereen het hier mee eens. Sommigen beweren bijvoorbeeld dat het de kans op nierstenen vergroot.

Toch maar uitproberen. Bij de plaatselijke natuurvoedingswinkel is rauwe cacao meestal wel verkrijgbaar. Ook online kan je natuurlijk terecht. Je moet er alleen wel wat voor over hebben: 4,99 voor een klein potje. Bij thuiskomst ga ik meteen voor een van mijn favoriete klassiekers: Warme chocolademelk! Het recept is simpel:

3 theelepels rauwe cacao

1 theelepel suiker

melk

3 theelepels cacao met een 1 theelepel suiker in een kop mengen. Met een beetje melk erbij kan je er een dikke pasta van maken. Goed roeren. Melk opwarmen en niet laten koken. Pasta mengen met warme melk en voilá.

Een beetje een tegenvaller, want qua smaak merk ik niet veel verschil. Qua prijs zeer zeker wel. Het is een fijn alternatief voor ongezonde chocola, maar nog een keer kopen zal ik niet doen. Wat vinden jullie?

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: